Hoe hou ik mijn nieuwe vloer mooi?

Je prachtige nieuwe vloer ligt maar hoe houd je deze mooi?

Het heeft je een weekend van je leven gekost, de EHBO doos is half geplunderd maar nu mag je met trots terugkijken op een prachtige zelf gelegde laminaatvloer.

Door het zelf leggen van je vloer weet je nu precies hoe jouw kozijnen eruitzien, waar een kleine oneffenheid in je ondergrond zit en waar de binnenmuur toch niet helemaal haaks staat.

Het eerste biertje is geopend, een pizzadoos staat nog op het kratje te balanceren en plots valt er een pizzapunt per ongeluk op je nieuwe vloer. Daar gaat je gedachte meteen op hol, hoe ga ik deze vloer zo mooi houden als dat ie nu is?

Tuurlijk is het een fabeltje om te denken dat de vloer eeuwig zo mooi blijft als nieuw. Maar er zijn wel degelijk goede producten en trucjes die jou gaan helpen.

Laten we beginnen bij het begin.


De voordeur

Heb je hier een goede schoonloopmat liggen? Want de makkelijkste en beste manier is natuurlijk om het vuil zoveel mogelijk van de vloer te houden. Want dingen zoals zand is natuurlijk een prachtig schuurmiddel voor de vloer, dus deze houden we mooi zoveel mogelijk buiten.

Schoonloopmat bij voordeur

Stoelen

Dan gaan we de kamer maar eens binnenstappen. Bij de prachtige eettafel heb je een zestal stoelen staan. Dit is allemaal zorgvuldig afgestemd op jouw interieur, alleen hoe ga je daar ooit van die vilt plakkers er mooi onder krijgen? 

Nou dat hoeft niet. Kijk maar eens op de website van Scratchnomore of kom naar onze showroom. Wij laten jou zien wat de beste oplossing hiervoor is. En geven jou alle nodige informatie hierover.

Maak hier meteen je afspraak.

Vlekken

Natuurlijk zit een ongelukje in een klein hoekje, dus dat glas rode wijn of toastje met tapenade is snel gevallen. Gelukkig is laminaat tegen veel bestand, dus veelal volstaat een lauwe vochtige doek. Mocht onverhoopt toch iets er niet makkelijk vanaf gaan, neem dan contact met ons op. Graag willen we dan weten wat er is gevallen en hoelang het er ongeveer al ligt. Dan gaan wij voor jou aan de slag om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken.

Waterschade

Ook kunnen er helaas ergere schades ontstaan. Zoals grote dingen die vallen op jouw laminaatvloer en een beschadiging achterlaten of nog erger, waterschade. Bij waterschade is vaak de verzekering aan zet maar is het wel natuurlijk prettig als jij weet wat je meteen moet doen.

Probeer zo snel mogelijk het water op te ruimen. Natuurlijk is het handig om te zorgen dat het lek wel dicht is (want dweilen met de kraan open is niet leuk). 

Onze ervaring is wel dat het afhandelingsproces behelpt als je zoveel mogelijk foto’s maakt van de schade en de eventuele zichtbare oorzaak. In sommige gevallen wil de verzekeraar zelfs de oorzaker fysiek zien, denk hierbij bijvoorbeeld aan de afvoerslang van de vaatwasser. Bewaar deze dus goed.

Wanneer het zichtbare vocht weg is en jouw fotorolletje (ja voor de mensen van na 1990 dit bestond echt) vol is kan je beginnen aan het weghalen van de natte laminaatdelen.

Ga rigoureus te werk want vocht gaat door de kleinste kiertjes. Dus haal het laminaat eruit wat je ook maar überhaupt verdenkt van vocht, ook al ziet het er niet nat uit. En vergeet ook de ondervloer niet te verwijderen. Want het belangrijkste is om de ondergrond (beton of hout) te laten drogen. Dit om schimmel te voorkomen.

Wil je graag onze mening of een offerte van ons? Neem met ons contact op en wij zullen jou zo snel mogelijk bezoeken om de schade op te nemen.

Heb je toch nog vragen? Schroom niet, de mail staat 24 uur per dag aan en ook telefonisch staan wij je graag te woord. 

Vind je het leuk om nog meer te lezen over vloeren? Lees dan nog een artikel. Klik hier voor de andere artikelen.