Waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe vloer?

Laminaat kopen, waar begin je?

Een laminaatvloer is meer dan alleen een vloer, het is wat je jarenlang elke dag tegenkomt en de sfeer bepaalt van de ruimte waarin het ligt. Wat verwacht je van een nieuwe vloer? Wil je een vloer die de aandacht trekt? Of wil je juist de aandacht naar de accessoires e.d. in de ruimte? Heb je een huishouden met veel mensen? Of wordt er weinig gebruik gemaakt van de ruimte? Bij wie ga je laminaat kopen?

Dit zijn slechts enkele vragen die meespelen bij het aankopen van een nieuwe vloer.
Natuurlijk is het budget ook een onderdeel die meespeelt, want per slot van rekening is het verhuizen en/of verbouwen vaak al duur genoeg.

Dus hoe weet je nu welke vloer het beste voor jouw situatie is? Is het altijd zo dat de duurste vloer altijd het beste is? Of is er geen kwaliteitsverschil tussen een vloer van € 15,- of een vloer van € 40,-? Hopelijk geef ik je nu wat meer informatie voor het doen van laminaat kopen.

Gevoel

Het aanschaffen van een nieuwe vloer gaat vaak gepaard met verschillende gevoelens. Wat voor gevoel krijgt u van de vloer? Wat voor gevoel geeft de verkoper/adviseur jou?
Het belangrijkste is dat jij een goed gevoel heeft bij het aankopen van de nieuwe vloer. Je kunt natuurlijk vooraf uren op internet speuren naar de ervaringen van andere mensen, maar hoe objectief is hun mening? Want hoevaak plaats jij jouw mening over een product die jou goed bevalt, zoals vantevoren verwacht? En wie heeft er nou meer kennis over zijn/haar producten dan de verkoper/adviseur zelf?

Onze ervaring en gevoel erbij

Door de jaren dat wij nu zelf actief zijn als ondernemer in de vloerenbranche zijn wij erachter gekomen dat er veel verschillende verhalen de ronde doen. Ook als verkoper/adviseur is het niet altijd even makkelijk om te beoordelen welk verhaal wel, en welk verhaal niet klopt. Om dit te beoordelen is ervaring, kennis en kunde van belang. Ondertussen zijn we honderden vloeren verder, en hebben wij vele beurzen bezocht, veel leveranciers en veel klanten gesproken en komen tot de conclusie dat je af moet gaan op je gevoel. Welk verhaal komt logisch over? En wie is de persoon die jou dit verhaal vertelt? Want als ondernemer zijn wij natuurlijk wel bezig om een winstgevend bedrijf op te zetten, maar daarbij is van groots belang dat de klant tevreden is. Dus wat is het voordeel als wij onze klanten een advies geven waar we zelf niet achter staan? Of waarbij we vooraf weten dat de kans groot is dat de vloer niet het gewenste resultaat zal geven?

Is de duurste altijd de beste?

In het begin van het ondernemen stelden wij ook vaak de vraag aan de accountmanagers wat nou het verschil is tussen een vloer van € 15,- en een vloer van € 40,-, en hierop kregen wij steevast het antwoord; kwaliteit. Dit antwoord legden we vaak naast ons neer, totdat we er ons meer en meer in ging verdiepen. Toen kwamen we erachter dat er een heel groot verschil zit tussen de verschillende vloeren en merken. Vaak maken wij de vergelijking met de autobranche. Hierbij zeggen we dan, de vloer van € 40,- is de nieuwste Audi, BMW of Mercedes, en de vloer van € 15,- is een Skoda, Toyota of Peugeot. Je merkt dat de duurdere vloeren voorzien zijn van de nieuwste technologieën, en dat de vloeren van een lagere prijsklasse deze technologieën over enkele jaren zullen toepassen. En dan kom je weer terug bij de vraag, wat verwacht je van de vloer? Hoe ga je ermee om? En hoeveel gebruik maak je ervan? Want als je veel kilometers maakt in een auto, dan wil je dit graag in comfort en luxe, maar maak je weinig gebruik van een auto dan wil je er ook niet teveel geld voor betalen. Zo is dit dus ook met vloeren.

Hopelijk heb je nu wat tips voor het laminaat kopen.

Vind je het leuk om nog meer te lezen over vloeren? Lees dan nog een artikel. Klik hier voor de andere artikelen.

Laminaat Groningen
https://laminaatgroningen.nl