Een nieuwe vloer; levert het financieel iets op?

EEN NIEUWE VLOER; WAARDEVERMEERDERING OF ZONDE VAN HET GELD?

Tuurlijk is de huidige woningmarkt bijna wel zo gek geworden dat je zelfs nog een plaggenhut kan verkopen voor de prijs van een Wassenaarse villa maar toch is altijd de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat mijn woning er uitspringt tussen de andere woningen?

Laminaat Groningen

Nu ben ik geen makelaar of binnenhuisarchitect maar door mijn ervaring en een beetje gezond verstand kan ik er wel het een en ander over zeggen natuurlijk.

Uitstraling van het huis

Als je zelf op zoek bent naar een ander huis dan is de uitstraling heel belangrijk. Want als de huidige bewoner de woning compleet uitgeleefd laat fotograferen, dan zal het onderhoud ook wel zeer achterstallig zijn. Ik denk altijd dan; als je de moeite niet eens neemt om het deurtje van de keukenkast vast te schroeven, wil ik dan überhaupt wel weten of jij ooit iets hebt gedaan qua schilderwerk, basisonderhoud en up to date houden van de elektriciteit. Dus wat ga ik tegenkomen bij het verbouwen van het huis? Welke verrassingen zijn verstopt?

Wil je je huis voor de beste prijs verkopen? Dan heb je de maximale hoeveelheid serieuze kijkers nodig. Dus de presentatie van je woning is het belangrijkste wat er is.

Ook de groep die zelf niet wil of kan klussen wil je natuurlijk laten meebieden. 

Gaat een vloer zoveel verschil maken?

Is een vloer nou van zo’n groot belang? Nou nee, dat niet alleen. Maar het is wel een onderdeel van het huis. Want ook al is de vloer niet de smaak van de potentiele koper, het draagt wel bij aan het totaalplaatje. Een potje verf of een karpet, nieuwe gordijnen of raamdecoratie kan al een groot verschil maken. Ook geeft het aan dat je bereid bent geweest om te blijven investeren in je huis. Dat geeft een goed gevoel.

Nee, het is geen gegeven feit dat elke euro die je erin stopt ook gegarandeerd terugkrijgt. Maar ik wil je alleen wijzen op het feit dat het totaalplaatje moet kloppen.

Dus je hoeft geen honderden/duizenden euro’s uit te geven. Maar laat iemand kijken of het totaalplaatje nog klopt. Vraag rond aan je vrienden of ze jouw huis kritisch willen bekijken.

Kortom:

  • Je hoeft geen honderden/duizenden euro’s uit te geven
  • Laat iemand die je goed kent naar jouw huis kijken. Een accepteer de eventuele kritiek ook en doe er wat mee!
  • Kijk naar de kleine dingen, deze maken vaak het grote verschil al. Draai dat schroefje aan, vervang dat plintje, ga zo maar door.
  • Zorg ervoor dat het in totaal gewoon schoon en verzorgd eruit ziet.
  • Succes en voor vragen, je weet me te vinden: info@laminaatgroningen.nl

Kijk op onze site voor de vloeren die wij hebben, zowel laminaat, PVC of hout.